FERRAN BLANCH (Tremp).- Aquest 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, l’oficina de Tremp del Servei de Rehabilitació Comunitària ha volgut sortir al carrer per llegir el manifest i arribar a més gent sobre un tema del qual es parla poc. El lloc escollit ha estat la Rambla Doctor Pearson.
Per a Rosa Amorós, consellera de Drets Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà, la sensibilització sobre la salut mental “hauria de ser els 365 dies, per ser conscients i fer feina al respecte”.
Quant als usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària, Raül Prunell creu que “aquest és un dia per a apel·lar a tothom i donar veu a les reivindicacions que tenim com a col·lectiu”. Per la seva banda, Carme Gutiérrez, també usuària del Servei, ha volgut deixar clar que “quasi tothom pot tenir alguna malaltia mental al llarg de la seva vida i passar per processos de recuperació”.
L’acte ha estat recolzat pel Consell Comarcal del Pallar Jussà, l’Ajuntament de Tremp, l’entitat Alba Jussà, el Club Social Pallars, Gestió de Serveis Sanitaris i El Projector.
Abans, però, s’han realitzat uns tallers d’una hora de durada als instituts de la Pobla de Segur i de Tremp, on s’ha volgut fer una aproximació als adolescents d’una altra manera, tal com ha explicat Antonio Serrano, coordinador de ‘Amb experiència pròpia’: “La característica del taller és que es fa en primera persona sense que al principi els alumnes ho sàpiguen per a incidir sobre l’estigma, l’autoestima, les etiquetes i els falsos mites que hi ha a la salut mental”. La intenció, continua Serrano, ´”és intentar eliminar-los perquè els alumnes parlin del seu malestar emocional i el puguin expressa”.
L’acte final serà el 8 de novembre amb el documental Petricor, programat pel cineclub ‘El Projector’ de Tremp.