JUDIT PUJOL (La Seu d’Urgell).- Més de 200 alumnes de la Seu d’Urgell es formen per participar en el jurat jove del Concurs de Formatges de la Fira de Sant Ermengol. La proposta s’adreça a l’alumnat de segon curs d’educació secundària dels instituts de la ciutat. Entre tots els participants s’escolliran nou persones que formaran part del jurat jove que haurà d’emetre els seus vots el 19 d’octubre, a la tarda.
Com explica Gemma Tó, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, aquesta formació és imprescindible ja que “un cop s’hagin elegit els formatgers guanyadors del concurs professional al matí, els joves diran quins són els que els hi ha agradat més, i per poder decidir, han de tenir una mica de criteri”.
La formació ha anat a càrrec de professors de l’Escola Agrària del Pirineu per conèixer tot el procés que implica la producció de formatge. Des de la feina de l’agricultor fins al moment de la venda. En la part final de la proposta, l’alumnat ha pogut degustar tres tipus de formatge: d’ovella, de vaca i de cabra.
Quant als factors que s’han de fixat i com comenta Nati Valls, professora de l’Escola, “primer, han de mirar la forma, i després, olorar-lo i menjar-lo fixant-se en la textura, els olors que tenen d’entrada, i de sortida”.
La Fira de Sant Ermengol tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre a la capital urgellenca. L’esdeveniment celebrarà la trentena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.