CARMEN SALAS (Prullans).- Aquest dissabte, Prullans ha acollit la desena edició de la Fira Arç, la Diada de fruits i herbes oblidades de Catalunya, un esdeveniment dedicat a la recuperació i posada en valor de les plantes utilitzades tradicionalment a l’Alt Pirineu per curar, preparat àpats o elaborar tints, entre d’altres molts usos.
La Diada, que aquest any, per primer cop, es concentra en una única jornada, compta amb una programació molt completa. A les 10 del matí, el dia ha començat amb una jornada tècnica dedicada a les flors i els cultius associats a l’agricultura regenerativa, on professionals de diferents disciplines han parlat sobre el seu l’ús de flors i plantes per regenerar l’entorn natural, així com sobre la seva aplicació en l’elaboració de cosmètics i menjars.
Al migdia hi ha hagut un dinar popular on els assistents han tastat plats elaborats únicament amb plantes i fruits silvestres recol·lectats a la zona i servits per voluntaris.
A més, durant tot el dia s’hi han organitzat tallers centrats en l’elaboració d’ungüents, cremes i aigües florides; la Fira de fruits i herbes, amb 11 parades on adquirir des de llibres temàtics, licors i cosmètics a aliments i joies; una exposició de plantes vives, cadascuna amb el seu nom per saber identificar-les, així com un racó infantil de manualitats i un altre de consulta de llibres especialitzats. Així mateix, s’ha realitzat una sortida a la Granja Verger Cerdà per conèixer els cultius de permacultura. Totes les activitats han rebut molts visitants atrets per la temàtica de la Fira.
Com durant les nou edicions anteriors, l’organitzador i patrocinador de la Fira Arç ha estat Cerdanya EcoResort.