FERRAN BLANCH (Tremp).- Del 21 de setembre al 17 de novembre tindrà lloc al Pallars Jussà la 7a edició del Cordevi, el Festival Gastronòmic del Pallars, amb el qual es vol potenciar els dos grans productes estrella d’aquestes terres, el corder i el vi.
Durant quasi dos mesos, diferents municipis de la comarca oferiran una combinació perfecta de cultura i gastronomia. El Festival s’ha organitzat des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tremp, però amb el suport i participació de la resta d’ajuntaments de la zona.
El Festival vol eixamplar els límits comarcals, com explica Sandra Hervàs, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tremp: “El fem extensiu a les comarques annexes, amb l’objectiu d’impulsar els nostres productes i que els conegui tant la gent del territori com de fora”.
El primer esdeveniment dins del Cordevi és el Vianda de la Pobla de Segur, que tindrà lloc el dissabte 21 de setembre. Josep Maria Tirbió, regidor de Turisme i Promoció Econòmica d’aquest municipi, el descriu de la següent manera: “És cultura, música, teatre, i és posar en valor el producte alimentari que tenim a la nostra zona, d’una manera que creiem més , en la qual el visitant pot participar directament agafant la carn que es menjarà en un espai brasa”.
Per la seva banda, a Tremp, aposten per un nou festival que també s’ha encabit en el Cordevi, segons manifesta Sílvia Romero, la seva alcaldessa: “Es tracta d’Elektra, la Festa de l’Aigua i de la Llum, un espectacle de dansa molt potent que serà l’esdeveniment més destacable dins del Festival Cordevi i que tindrà lloc el 27 de setembre”.
Els ajuntaments d’Isona i la Conca Dellà, Conca de Dalt i Talarn també tenen a punt les seves propostes com són la Fira del Bolet, caminades i esmorzars de pastor, tasts d’olis, Cuina Tast i jornades gastronòmiques.