REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- Els i les alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de la Seu d’Urgell han elaborat una revista, ‘Projecte Formatge’, centrada en un dels elements més significatius del municipi de la Seu d’Urgell, el formatge.
La regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Christina Moreno, ha destacat la importància de projectes com aquest en els que “els i les alumnes que continuen els seus estudis a la UEC, accedeixen no només a un aprenentatge de qualitat, sinó també a uns coneixements propers, contextualitzats i pràctics”.
La revista està estructurada en dos seccions, una relacionada amb la part més formativa del formatge, i l’altra centrada en l’àmbit més professional. Quant a la primera, han entrevistat al cap de màrqueting i comunicació de la Cooperativa Cadí, Josep Gravet; a Xavier Patxot i Petix, professor de l’Escola Agrària del Pirineu, i a Salvador Maura, mestre formatger de la Formatgeria Mas d’Eroles.
Per a parlar de la part professional, han entrevistat a Montse Ferrer, directora de la Fundació Planes i Corts d’Estamariu, i al creador de la cooperativa llibrera El Refugi, Miquel Albero. La revista també explica el paper que té l’Associació Menja’t l’Alt Urgell en la indústria.
A més, a la revista es poden trobar un parell de passatemps i una recepta de formatge fresc o mató de la Formatgeria de l’Abadessa.
Unitat d’Escolarització Compartida
La UEC té com a finalitat complementar l’atenció educativa que ofereixen els centres educatius, afavorir l’assoliment de les competències de l’etapa de l’ESO i vetllar per la continuïtat formativa dels i les alumnes amb una metodologia flexible, motivadora i personalitzada per retornar-los la confiança en les possibilitats d’èxit personal i evitar l’abandonament escolar.
La regidora ha felicitat a totes i tots els alumnes, a l’equip de professionals i als col·laboradors que els acompanyen en aquesta aventura.