Bona valoració de la Fira Pallars Terra de Corder, que ha tingut gran afluència a Tremp, en un cap de setmana amb més presència que mai del corder. La proposta ha recuperat la mostra de vehicles i màquina agrícola, i ha configurat un espai de la llana, amb tallers i demostracions, per a posar en valor aquest producte important en la cultural de l’oví.
La mostra de formatges, elaborats amb llet d’ovella, ha celebrat la tercera edició. La programació ha comptat amb demostracions de cuina i tast de productes, a la zona del mercat firal. També mostra de les diferents races d’ovella que es crien al Pallars, amb la xisqueta com la més emblemàtica, i l’exposició fotogràfica ‘Pastors. Homenatge a un ofici’.
Fira amb història
L’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha recordat que l’esdeveniment “és la fira de primavera, que va començar als anys 60. Fa un temps es va reconvertir en la fira del corder, aprofitant la festa del corder. Enguany, s’ha volgut que tot girés al voltant d’aquest animal i els productes que se’n deriven”.
Dinar popular
Un dels actes més destacats de la fira és el dinar popular, que ha tingut lloc aquest diumenge i ha esgotat les 840 places disponibles, en la novena edició. Des de primera hora del matí s’han cuinat 37 corders, regalats per ramaders del territori.
La proposta vol ser un punt de trobada entre productors, carnissers, restauradors i públic en general per, més enllà de degustar el corder, mantenir els ramats als Pallars i fomentar el consum d’aquesta carn.