J.P. (Sort).- L’Oficina Jove de Sort té una diversa programació pel jovent de la comarca, entre la qual es troba el curs de cuina que ha tingut lloc aquest dimarts i al qual s’hi ha apuntat un grup de joves d’entre 12 i 35 anys del Pallars. L’Amparo, cuinera del restaurant All Negre, de Montardit de Baix, els ha ensenyat a preparar la versió vegana de les samosses, un aperitiu tradicional de l’Índia que originàriament s’elabora amb ou i carn.
Aquest taller forma part del cicle d’activitats que l’Oficina Jove agenda dues vegades l’any, a la primavera i a la tardor, amb l’objectiu de dinamitzar el col·lectiu i oferir tastets de les coses que poden arribar a fer a la comarca.
Per Carlos Serrano, dinamitzador juvenil de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà, es tracta de “fer tallers que poden ser d’interès del jovent del Pallars, que estan molt arrelats a la vida quotidiana de la comarca”. Entre d’altres, tenen programats, com confirma Serrano, “un taller de cuina artesanal, un altre de cosmètica naturla i un barranc que farà una empresa del Pallars”.
A part dels cicles estacionals, l’Oficina Jove també dinamitza un centre de socialització i activitats permanents anomenat Espai Jove. Aquest espai, com explica Gadi Romero, tècnica de Joventut, Cultura i Festes de l’Ajuntament de Sort, és un “punt de trobada on els joves poden passar l’estona, cuina o berenar”, i on també “oferim petits tallers com ara de fabricació de flors, o un cine fòrum”. L’objectiu, conclou Romero, és “oferir aquest espai on es puguin crear sinergies entre els joves de Sort”. Hi ha un altre espai similar a Esterri d’Àneu, i de manera intermitent, un altre a Llavorsí.
El repte més gran que es troben de cara a la dinamització és el de la comunicació intermunicipal. Per tal de motivar la màxima participació, l’Oficina sol programar activitats als nuclis de més població.