MARIA FORMENTI COSP (Ger).- Ger acollirà aquest diumenge la 32a Mostra de Cuina Popular amb naps de Cerdanya, una cita gastronòmica de tardor que posa en valor els productes locals i on el nap n’és el protagonista. L’Ajuntament ja ha venut els 500 tiquets que va posar a la venda i, fins i tot, hi ha llista d’espera per assistir al dinar, que tindrà lloc al poliesportiu municipal.
L’alcalde de Ger, Alfons Casamajó, ha indicat que la mostra “es presenta amb la mateixa il·lusió que el primer dia, les mestresses estan molt motivades i Cuina Pirinenca, preparant els plats amb què ens delectaran, com cada any”. Casamajó ha remarcat que “aquest format popular, però amb un punt gourmet que li ha sabut donar Cuina Pirinenca l’ha fet molt atractiu, i això fa que les 500 places que tenim estiguin ocupades; amb els ajustos d’última hora veurem si hi ha alguna baixa per posar-hi la gent que tenim a la llista d’espera”.
Com sempre, la trentena de mestresses de casa de Ger tornaran a sorprendre els comensals amb les seves elaboracions, com ara embotits, truites o guisats. L’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya ha preparat un menú amb productes de la zona: poma de Nèfol farcida de vedella eco, naps i fruits secs de primer plat i de segon, bacallà amb parmentier de naps i salsa de bolets. També hi seran presents els formatges de Ger.
Des de l’Ajuntament expliquen que enguany la collita de naps ha estat especialment difícil però asseguren que la mostra lluirà com cada any. Així, Casamajó ha apuntat que “ho farem amb la meitat de naps del què ho fem habitualment, que són uns 220-240 quilos; aquest any només n’hem trobat 140, que han arribat tard, però han arribat”.
El format de la mostra serà l’habitual: el primer, segon plat i postres se serviran a taula, mentre que cada comensal podrà agafar els plats que més li agradin fets per les mestresses de casa. Malgrat que la majoria de participants són dones, en els últims anys també hi ha hagut participació masculina.