J.F.D. (La Pobleta de Bellveí).- La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí ha omplert aquest cap de setmana la localitat de visitants atrets per aquesta cita anual dedicada principalment a l’activitat ramadera i als productes artesans i agroalimentaris. Com és tradició, els actes més multitudinaris han estat els concursos de bestiar, que han format part d’un programa d’actes que s’ha allargat des de divendres a la tarda fins diumenge.
Dissabte al matí ha tingut lloc el 9è Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català, que ha reunit una cinquantena d’animals de vuit cases de la comarca. Enguany, a més, coincideix que el Concurs Nacional també es farà a la Torre de Capdella, el proper 18 de novembre. Diumenge ha sigut el torn del Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus, amb la participació de 17 explotacions, i de la mostra d’ovella xisqueta.
Els productes artesans i agroalimentaris han sigut els altres principals protagonistes de la fira, amb la presència d’una seixantena de parades. També hi ha hagut demostracions d’una desena d’oficis artesans, exposicions, tallers, música al carrer i jocs infantils. Una novetat d’aquesta edició ha sigut el sopar de dissabte a la nit, que s’ha reconvertit en un “tastet de fira” per degustar plats de diferents restaurants pallaresos.
L’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, ha destacat el caràcter “històric” de la fira i que cada any es va “potenciant” i està “consolidada”.
“És un esdeveniment que ultrapassa la comarca i ha de ser una record a totes aquelles persones que van lluitar perquè fos possible”, ha expressat el president del Consell Comarcal de Pallars Jussà, Ramon Jordana, afegint que ara també s’hi sumen els productes artesanals.
De la seva banda, la coordinadora del Departament d’Acció Climàtica a l’Alt Pirineu i Aran, Núria Fontanet, ha remarcat que les fires “són l’aparador de tot a una feina que es fa durant l’any a cada casa de pagès en la cria, la producció i el manteniment, i que es dona a conèixer a tota la ciutadania”.