JUDIT PUJOL ODÉN (La Seu d’Urgell).- Gairebé 200 joves de la Seu d’Urgell s’han format aquests dies en el món del formatge. Entre aquests, sortiran els nou escollits per formar part del Jurat Jove del concurs de formatges, durant la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, a l’octubre. Tots nou escolliran, entre els premiats amb Medalla d’Or, el formatge que més els agradi.

Enguany les jornades de formació han estat conduïdes per professorat de l’Escola Agrària del Pirineu i un dels seus professors, Xavi Patxot, ha explicat que han volgut “posar en valor el formatge, un producte estrella de la comarca i, sobretot, fer-ho tenint en compte els processos que hi intervenen, des de l’agricultor que cultiva l’herba que mengen les vaques fins a la producció en si del formatge i la venda final o l’arribada al consumidor”.
L’activitat s’organitza amb l’alumnat de segon curs de secundària dels diferents centres de la capital alt urgellenca. La tinent d’alcalde de Cultura, Educació i Acció Social de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Cristina Moreno, ha indicat que “estem molt contents que es facin aquesta mena d’activitats que engloben molts àmbits, com pot ser el reconeixement del sector primari, el fet que es realitzi a l’Espai Ermengol com a museu de la ciutat i, a més, aquest arrelament amb la Seu com a ciutat del formatge”.
La voluntat de l’Ajuntament és que la Fira de Sant Ermengol, que es celebra del 13 al 15 d’octubre, s’allargui més enllà del cap de setmana.