M.B.F. (La Pobla de Segur).- La Pobla de Segur ja prepara la segona edició del Festival Vianda, que tindrà lloc aquest pròxim dijous 21 i dissabte 23 de setembre. El certamen es farà de nou a l’entorn de la Serradora i l’aparcament que hi ha al costat. Una de les principals novetats d’enguany és, justament, la jornada de dijous, on la cuinera Ada Parellada oferirà un taller pràctic.
En relació a aquesta activitat, el regidor de Promoció Econòmica de la Pobla de Segur, Josep Maria Tirbió, ha detallat que “juntament amb restauradors de tot el Pallars cuinaran un parell de plats amb carn de vedella i de bou del país; faran una demostració, ensenyant com es cuina, i després s’oferirà una degustació”.
L’objectiu de Vianda, ha remarcat Tirbió, és “posar en relleu el producte local i les persones que el treballen, és a dir que és posar en relleu al ramader, a l’elaborador, al productor i al restaurador, que al final és qui el manipula; tot plegat amb producte del país, que en tenim bo i en quantitat”.
Una altra de les novetats d’enguany és que s’incorporarà producte vegà i vegetarià, tant al dinar com a l’espai brasa. Aquesta va ser, justament, una de les demandes que es va rebre l’any passat.