JUDIT PUJOL ODÉN (La Seu d’Urgell).- L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dilluns el programa de la Fira de Sant Ermengol, en un format reduït, que es complementarà amb el web de l’esdeveniment. L’esdeveniment tindrà lloc el 13, 14 i 15 d’octubre. Enguany s’augmenta el nombre de participants en la gastrofira, amb un total de 13 foodtrucks, repartides entre el pàrquing del Doctor Peiró i el carrer Major, degut a l’augment de visitants que s’espera.
En aquest sentit, la regidora de Fires i Mercats de la Seu d’Urgell, Gemma Tó, ha explicat que “aquests dies hi ha molta gent, els restaurants estan tots plens, la gent es queixa i pregunta on pot anar a dinar i per això s’ha habilitat més espai a la gastrofira”. També ha apuntat que “volem fer no només una fira de formatges sinó un festival de socialització, com a capital del formatge que som, és a dir, que quan es tanqui la fira de formatges com a tal, la gent pugui seguir degustant altres productes i tenint altres experiències”.
La fira mantindrà el format de les darreres edicions amb més de cent parades d’artesania del Pirineu al centre de la ciutat, 200 llocs de venda ambulant als carrers de l’Eixample, 7 concessionaris a l’Autofira, 13 parades de productors ecològics al carrer del Doctor Peiró i 51 formatgeries al Camí Ral de Cerdanya.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, ha indicat que “es manté el format de les casetes de fusta, l’any que ve es faran més canvis, aquest any hem fet fins on hem pogut”. També ha indicat que la voluntat de l’Ajuntament és apropar els esdeveniments al centre de la ciutat i estudiaran si la Fira de Formatges Artesans del Pirineu pot canviar d’ubicació. L’esdeveniment, que comptarà amb una quinzena d’activitats a l’aula de tast i un nou vermut per maridar les degustacions de formatge, es celebrarà del 13 al 15 d’octubre.