M.B.F. (Llavorsí).- Aquest dissabte Llavorsí ha acollit la primera Fira del cavall Pirinenc Català. Una jornada que ha comptat amb una trentena d’animals participants i amb un públic força nombrós que s’ha acostat fins al recinte per veure el concurs.
Al concurs s’ha pogut veure la bona qualitat dels animals i tècniques de maneig, però a més, la fira vol ser un aparador per donar a conèixer les qualitats de la carn de poltre i les seves possibilitats culinàries. En aquest sentit, com ha explicat Montse Barado, presidenta de l’Associació de criadors d’equí de cavall pirinenc català del Pallars Sobirà, s’ha servit un dinar popular a base de tres plats amb carn de poltre, una terrina, un rosbif i unes mandonguilles, per mostrar altres receptes amb aquesta carn com a ingredient principal, i així sortir dels plats tradicionals com hamburguesa, brasa o estofat que s’està més acostumat.
També s’ha destacat que és una carn molt rica en ferro i omega3. Precisament Ramon Lladós, membre de l’Associació de criadors d’equí de cavall pirinenc català del Pallars Sobirà, ha comentat que “estem acostumats que el cavall és un animal de companyia i al final aquesta raça concreta és una raça de carn i si no es menja desapareixerà. I és una carn que és molt sana.”
I reivindiquen també la cura i el bon tracte cap a aquests animals.
L’organització es mostra molt satisfeta amb el resultat de la fira i ja pensa en preparar-ne properes edicions.