M.B.F. (Tremp).- Dins dels actes previs a la Fira Pallars Terra de corder, aquest divendres al matí s’ha dut a terme la jornada “Economies de muntanya: producció aromàtica i medicinal, bolets, tòfona i altres bioproductes”. Es tracta d’una jornada feta des del Centre de ciència i tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) per donar a conèixer les possibilitats de l’elaboració de productes sorgits de matèria primera dels boscos en comarques de muntanya a través d’un estudi fet al Solsonès.
L’especialista en plantes aromàtiques i medicinals del CTFC, Eva Moré, ha explicat que “el Solsonès és com un laboratori perquè té territoris de tot tipus, pirinencs, prepirinencs i zones de secà, i això ens ha permès tenir una mica d’imputs de diferents territoris i això ho fa més extrapolable, tot i que, per descomptat, sempre hi haurà diferències”. També ha explicat que “la idea és poder transferir i divulgar tots aquests resultats cap a altres territoris de muntanya que tenen casuístiques similars”.
Així doncs, es vol donar opcions a productes més enllà de l’agricultura tradicional i l’activitat forestal típica. És per això que s’ofereixen assessoraments.
En aquest sentit, Moré, ha indicat que les persones interessades “es poden posar en contacte amb nosaltres, demanar-nos assessorament o, fins i tot, demanar-nos informació de tot el que anem generant, bases de dades o les càpsules formatives que tenim intenció de fer”.
Ja s’ha fet diverses jornades en comarques de muntanya i ara està previst fer-ne al Pallars Sobirà i una per a l’Alta Ribagorça i Aran.