M.B.F. (Tremp).- Tremp tornarà a viure els pròxims 6 i 7 de maig la Fira Pallars Terra de Corder, un esdeveniment on es promociona aquest producte kilòmetre 0 com és la carn de corder i els seus beneficis. A banda, també es posa en valor la cria i maneig d’aquest animal, molt arrelat a les explotacions pallareses.
Al llarg dels dos dies els visitants podran gaudir de parades de productes agroalimentaris, i degustar i conèixer les elaboracions fetes al territori com ara la girella que serà protagonista del tradicional esmorzar. A més, la fira inclou la segona Mostra de formatges d’ovella del Pirineu amb la participació d’entre sis i vuit productors i dues sessions de tast de formatges d’ovella del Pirineu català al basc, guiades per l’expert Ramon Rosset.
A banda, la fira està plena d’actuacions de música tradicional, tallers infantils, una cercavila i tallers vinculats a l’elaboració de productes derivats del corder.
Dissabte al vespre es podrà gaudir del ja habitual Pallars Food Fest, un aparador de gastronomia acompanyada de vins i cerveses pallaresos i el diumenge al migdia el dinar Pallars Terra de corder que preveu servir unes vuit-centes racions de corder cuinat a la “burduntzi”.