REDACCIÓ (Andorra la Vella).- El Comú d’Andorra la Vella ha decidit desallotjar per precaució els veïns de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma número 28, durant el temps que durin els treballs de consolidació dels fonaments de l’immoble. Segons informa l’Agència de Notícies Andorrana (ANA), els inquilins dels tretze pisos, així com el comerç situat als baixos de l’edifici, tenen fins aquest divendres a les sis de la tarda per desallotjar els seus habitatges.
Les obres s’iniciaran aquest mateix divendres, amb uns treballs preparatoris, i dimarts amb els treballs sobre els fonaments, i tindran una durada prevista de dues setmanes, segons ha informat el cònsol menor de la capital andorrana, David Astrié.
El Comú ha anunciat també que posa a disposició de les famílies afectades la possibilitat de reallotjar-se en un hotel de la capital en règim de pensió completa fins que finalitzin les obres. Astrié ha assegurat que “no hi ha un risc de col·lapse de l’edifici”, però la voluntat del Comú “és evitar ensurts o molèsties, ja que aquestes obres provocaran vibracions, soroll i pols i és millor que la gent no estigui vivint a l’edifici i que estigui reallotjada”.
Pel que fa al reallotjament de les famílies, Astrié no ha pogut confirmar el nombre de persones que romandran en casa d’amics i familiars fins a la finalització de les obres i quantes s’instal·laran a l’hotel que posa a disposició el Comú. “Tots aquests aspectes i detalls els estem analitzant ara i ens tornarem a posar de nou en contacte cadascun d’ells, perquè puguin ser reallotjats, tant amb les famílies com els animals de companyia”, ha puntualitzat Astrié.
Per la seva banda, l’enginyer encarregat del cas, Jose Luís González, ha explicat que els danys se situen principalment sobre el pilar central de l’edifici número 28. “Els danys més visibles els tenim instrumentats, són diverses esquerdes en el pilar central. Per això, aquesta actuació no afecta els edificis propers, perquè és un tema molt local. És qüestió d’un pilar de la façana central que és el que es vol reparar i que no té, en principi, correlació amb la resta de petits moviments que s’han detectat als edificis del voltant, que són menors”. González ha indicat, també, que, en cas que durant el transcurs de les obres es detectessin més desperfectes, els treballs de reparació es podrien perllongar més enllà de les dues setmanes.
El cost inicial de les obres és de 14.000 euros, segons ha informat el Comú, sense comptar-hi les despeses generades pel reallotjament de les famílies del bloc de pisos en allotjaments hotelers. Costos que abonarà inicialment el Comú i que, una vegada dirimides les causes dels moviments, les parts es repartiran les despeses generades.
Finalment, el propietari de l’edifici, Josep Palmitjavila, ha assegurat que amb aquest desallotjament “està més tranquil. La meva principal preocupació són els llogaters i que no hi hagi cap desgracia. Tot el que s’està fent és per seguretat”.