JOFRE FIGUERAS DOY (Sort).- Aquest diumenge Sort ha acollit la 4a edició de la Gran Festa dels Banuts, un esdeveniment dedicat a la promoció de la carn de caça que aquest any com a novetat s’ha fet coincidir amb la celebració de la 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu. La jornada s’ha desenvolupat a l’avinguda Comtes de Pallars, on els visitants han pogut conèixer tant els vins de vuit cellers del Pirineu com degustar la carn caça cuinada per l’ocasió. Des de l’Ajuntament de Sort, entitat organitzadora juntament amb l’Ajuntament de Tremp, l’Associació Gastronòmica la Xicoia i ÀPAT (Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà), s’ha fet un bon balanç de les dues festes i de la participació, que ha sigut nombrosa i ha superat les expectatives.
“Hem cregut oportú fer créixer la festa perquè té un valor a nivell de promoció i coneixement, i hem incorporat vi, que és un element que està en creixement i és una oportunitat de desenvolupament a les nostres zones”, ha explicat Josep Maria Rabasa, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sort.
Els vuit cellers participants a la festa han estat Batlliu de Sort, Cota 730, Miquel Roca, Sauvella, Solana Roivert, Terrer del Pallars, Vila Corona i Xic’s Cal Borrech. Tots ells han presentat vins joves de la darrera verema i també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada.
A banda del dinar popular amb carn caça, s’ha fet el primer reconeixement “Banut de l’Any” al cuiner Jordi Grau, de l’Sport Hotel Hermitage & Spa, d’Andorra, per la seva tasca en la cuina i promoció de la carn de caça. La jornada es tanca al vespre amb un sopar formatiu per a professionals en un ambient distès cuinant “a 100 mans” entre diversos cuiners.