REDACCIÓ.- Casa Mestrepere de Pobellà, al Pallars Jussà, ha guanyat el premi a la millor hamburguesa de carn de vaca Bruna eco, que s’ha entregat aquest passat cap de setmana al primer Concurs Nacional d’Hamburgueses de Vedella, celebrat a Olvan. El certamen s’ha emmarcat en la primera edició del festival gastronòmic la Muussegada, dedicat a la divulgació i a la promoció del consum de carn de vedella de les tres races autòctones com la vaca de l’Albera, la Bruna dels Pirineus i la Pallaresa.
La vessant més professional del festival ha estat, justament,aquest primer Concurs Nacional d’Hamburgueses de Vedella, en el qual hi han participat tretze ramaderies. Les seves hamburgueses han estat valorades per un jurat tècnic format per cinc persones, on hi havia tres mestresses de casa, el president de la Federació de la Bruna dels Pirineus i el reconegut i premiat xef Oriol Rovira, del restaurant Els Casals de Sagàs.
A banda de la ramaderia pallaresa, els guanyadors de les altres categories han estat el Mas Trullàs de Calders, al Moianès, en la categoria de carn de vedella Bruna eco; Cal Font de Sagàs, al Berguedà, en la categoria de carn de vedella Bruna i també en la de carn d’anoll Bruna; el Mas l’Arbreda, de Sant Martí de Llémena, al Gironès, en la categoria d’hamburguesa de carn de vedella Albera; i Baussitges d’Espolla, a l’Alt Empordà, en la categoria d’hamburguesa de carn d’anoll Albera eco.
A banda del concurs, en el marc de la mostra gastronòmica, unes 200 persones han pogut tastar i berenar amb les hamburgueses de carn de vedella autòctona presentades per les ramaderies concursants i maridar-les amb vins de la D.O. Pla de Bages.