GUILLEM LLUCH TORRES (Ger).- Prop de mig miler de persones s’han aplegat aquest diumenge al migdia a Ger, amb motiu de la 31a Mostra de Cuina Popular amb Nap de Cerdanya. Tal com han destacat des de l’Ajuntament, “aquesta és una mostra que posa en valor aquest producte cultivat a la nostra comarca i tan present a la cuina popular cerdana”.
Com de costum, a la mostra s’hi ha pogut degustar els plats cuinats per una vintena de Mestresses de casa de Ger, així com el menú elaborat per l’associació Cuina Pirinenca i per restaurants de Ger i de Cerdanya.
Entre els plats servits al menú s’hi ha pogut degustar una vichyssoise de naps amb bacallà i magrana, i un farcellet de col amb carn, peus de porc i naps, a banda d’uns entrants a base dels productes de les dues formatgeries que hi ha al municipi, el Molí de Ger i Montmelús.
Pel que fa a les elaboracions de les Mestresses de casa de Ger, enguany s’han pogut degustar costelles de porc amb nap, pa de fetge amb nap, guisat de vedella amb naps, peus de porc amb naps, coca de recapte amb naps, galtes amb naps, pastís de tardor amb naps, un clàssic de la cuina cerdana com el tiró amb naps o una quiche de naps i pomes.
A l’acte hi ha assistit també una nombrosa representació de la classe política local, comarcal i veguerial, així com algun polític d’àmbit nacional, com ara el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull.