Els Agents Rurals han documentat fins a tres colomars situats a la zona de Vilanoveta, a la part baixa de la vall de Carreu, al municipi de Conca de Dalt. Tal com han explicat des del cos, estan fets de tàpia i s’ubiquen en zones escarpades. Tots tres estan associats al casalot i ermita de Sant Pere.
També han explicat que, en el marc de la col·laboració en l’inventari del patrimoni cultural, han tramès la informació a Patrimoni de la Generalitat.
Sabies que la cria de #coloms era una pràctica comuna associada a cases importants? Aquesta suposava un complement càrnic a la economia domèstica i a més se n’aprofitaven els adobs. Els #colomars eren construccions que tenien al seu interior orificis per a la cria dels coloms. pic.twitter.com/jWLqhHWUSK
— Agents Rurals (@agentsruralscat) August 25, 2022
La cria de coloms, han detallat, era una pràctica comuna associada a cases importants. Aquesta suposava un complement carni a l’economia domèstica i, a més, se n’aprofitaven els adobs. Els colomars, doncs, eren les construccions que tenien al seu interior orificis per a la cria dels coloms.