Talarn torna a acollir aquest dissabte la Fira del Vi del Pirineu, que aquest any arriba a la 10a edició després de dos anys d’aturada per la pandèmia. La jornada està centrada en tot el que envolta aquest producte que els darrers anys ha guanyat presència a les comarques de muntanya, com demostra el fet que hi siguin presents 8 bodegues del Pirineu. També hi participen 13 restaurants de la zona que ofereixen tastos dels seus productes locals.
A més, com a novetat s’ha estrenat una col·laboració amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell amb quatre parades de formatgers artesans, juntament amb un tast guiat de formatge del Pirineu a càrrec de Judit Carreira, de Formatges de l’Abadessa de la Seu d’Urgell. Com a contrapartida, el mes d’octubre a la capital urgellenca la Fira del Vi del Pirineu serà la responsable de l’estand del vi, des d’on oferiran producte dels cellers del Pallars Jussà.
En el marc de la fira, aquest matí s’ha inaugurat un petit espai d’interpretació sobre el món del vi situat al centre del poble, entre el carreró del Forn i la plaça del Castell. Es tracta d’un lloc on hi havia hagut un celler i s’hi han col·locat un panells informatius sobre com s’elaborava el vi. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha destacat el vi com un dels productes que aporta “valor afegit al territori” i ofereix oportunitats d’arrelament.