Les valls de Cardós tornaran a divulgar i promoure els bolets del territori amb la segona edició de “Moixarró al sarró”. Aquestes Jornades micològiques i gastronòmiques de les Valls de Cardós tindran lloc l’11 i 12 de juny, organitzades per la Comunitat de Municipis Cardosencs (formada per Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós) i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Els objectius de les jornades són aproximar el món dels bolets des d’una perspectiva divulgativa al mateix temps que es promociona i difon els seus usos culinaris. A banda, també es vol aprofitar la temàtica del bolet per generar un esdeveniment dinamitzador a nivell de vall, tot afavorint la trobada tant d’habitants com de visitants a través de les activitats programades i de les degustacions de tapes boletaires als bars i restaurants de la zona.
El programa compta amb una sèrie d’activitats divulgatives que conduirà l’expert en micologia Joan Montón, de la Societat Catalana de Micologia. Entre altres, hi haurà una sortida interpretativa i de recol·lecció de bolets, una exposició micològica i la xerrada “On es troben els bolets?”.
Aquestes es complementaran amb activitats dirigides a difondre valors de respecte i cura per l’entorn: la segona recollida voluntària de brossa i residus, la introducció de bones pràctiques en boscos i pastures de muntanya a càrrec de l’Associació de Cavall Pirinenc Català i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, i l’espectacle d’animació “Res-i-dual”.
Durant la setmana següent es farà una activitat amb l’alumnat de l’escola Els Minairons per tal d’introduir els més joves al món dels bolets, un més dels diversos valors naturals de la zona.
El ‘Tastatapes boletaires’ involucra a bars i restaurants de la vall
D’altra banda, any més es podran fer tastos de tapes elaborades amb bolets en els establiments de la vall que participen en el “Tastatapes boletaires”. La novetat és que hi haurà un “passaport” per segellar als bars i restaurants, el qual es podrà bescanviar per obsequis, per tal que la gent que participi es mogui per tots els pobles i indrets de la vall per tal de provar la seva gastronomia. El programa complet d’activitats es pot consultar en aquest enllaç.