La segona jornada de la Mobile Week a la Seu d’Urgell ha tancat amb una taula inversa on famílies, amb joves d’entre 12 i 18 anys, han pogut resoldre dubtes sobre l’ús de les xarxes socials i la prevenció del ciberassetjament, amb professionals de diferents àrees.
En aquest marc, la dinamitzadora del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, Ester Collado, ha indicat que “el primer que hauríem de fer els adults és asseure’ns amb els menors i treballar amb ells dia a dia, vetllant perquè estiguin sempre acompanyats”.
Algunes de les preguntes han estat sobre les eines i recursos dels quals es disposa per atendre víctimes de ciberassetjament, així com les lleis que regulen aquesta problemàtica.
En aquest sentit, el caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, César Isla, ha detallat que “quan pengen una imatge teva a una xarxa social, com ara Insatgram, sense el teu consentiment, el primer recurs és denunciar davant Instagram perquè la retirin, si això no funciona hi ha un segon pas, que és reclamar a l’Agència Estatal de Protecció de Dades perquè la retirin i, si tampoc funciona, hi ha l’opció de recórrer a la policia per denunciar-ho”.
Durant l’acte s’han mostrat vídeos i s’han explicat dades per incentivar el debat entre els assistents. Els tres ponents han estat d’acord en el fet que la prevenció és el factor més important.
Així, el psicòleg Miquel Alet, ha apuntat que “tenim una societat digital tecnologitzada que no la volem ni la podem negar, el que volem és que ens produeixi el mínim efecte negatiu possible, és a dir que anem a la màxima prevenció possible”.
La Mobile Week continuarà divendres amb el segon Networking dirigit a empreses i autònoms.