Tremp ha donat aquest dissabte al matí el tret de sortida a la Fira Pallars Terra de Corder. L’Ajuntament ha decidit unificar en un sol esdeveniment el que fins ara es feia en dos actes separats: la Fira multisectorial de Primavera i la festa Pallars Terra de Corder.
L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha indicat que aquest nou model va en la línia de la tendència actual de les fires, de centrar-se en un producte determinat i potenciar-lo. “Nosaltres ja teníem experiència amb la Fira del Codony i ara hem volgut potenciar el corder, ja que és un dels nostres productes més característics”, ha apuntat Cases.
Per la seva banda, el regidor de Promoció Local, Josep Maria Puigarnau, ha detallat que s’ha volgut implicar a tots els productors i elaboradors vinculats amb el corder, des dels ramaders fins als carnissers i els cuiners.
L’acte que ha donat el tret de sortida al certamen ha estat l’esmorzar de fira, a base de girella amb cap i pota, que ha estat preparat pel xef Sergi de Meià. Posteriorment, una fotografia de les autoritats amb els diferents sectors participants ha servit per inaugurar la fira.
Pel que fa a les parades, aquestes s’han ubicat a la rambla Doctor Pearson. A banda dels elaboradors de productes agroalimentaris i artesans, també s’hi ha pogut veure la primera Mostra de Formatges d’Ovella dels Pirineus.
Pel que fa a les activitats complementàries, aquestes han anat des de tallers a jocs, cercaviles i balls. En l’àmbit gastronòmic, destaquen la recuperació del Pallars Food Fest, el dissabte al vespre, amb la participació de vint restauradors i productors de la comarca; així com el setè dinar popular Pallars Terra de Corder, el diumenge al migdia.