L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest divendres una nova edició del Cicle ‘Parlem de formatge’, que torna enguany amb una programació ampliada. De fet, s’allargarà durant tot l’any amb una quinzena de propostes, algunes gratuïtes i altres de pagament. Entre les activitats es contemplen visites, xarrades, tallers i tast de formatges.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha recordat que el 2019 va ser l’últim any que es va poder fer, ja que la pandèmia va obligar a suspendre’l i que “ara el reprenem, però fem un Parlem de formatge ‘plus’, ja que el que volem és fer tot d’activitats entorn del món del formatge d’aquí a final d’any”.
Les propostes s’iniciaran el pròxim divendres, 13 de maig, amb una visita teatralitzada a la planta dedicada al formatge de l’Espai Ermengol i s’allargaran fins al 30 de desembre. Entre les activitats en destaquen un taller d’elaboració de formatge, una degustació en clau de dona i taules rodones.
La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, ha apuntat que l’objectiu d’ampliar el cicle és “també per anar una mica més enllà i parlar del sector formatger, d’estratègies a seguir, d’associacions que participen cada vegada més en temes de formatgeries o com l’elaboració de formatges pot ajudar a la repoblació de zones rurals del Pirineu”.
Per la seva banda, el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha manifestat que “aquí som uns grans degustadors de formatge i aquesta és una nova oportunitat per conèixer més el tema del formatge, la seva cultura i augmentar aquesta pedagogia que s’està fent des de fa tant de temps al votant del formatge, lligada amb la fira de Sant Ermengol”.
Enguany, justament, torna una de les propostes que més ràpid esgota les places disponibles, el tast comentat dels guanyadors de la Fira de Sant Ermengol, a càrrec d’Eugeni Celery, que tindrà lloc l’1 d’octubre.
Excepte el taller d’elaboració de formatge, que tindrà lloc a la mateixa formatgeria, la resta d’activitats es duran a terme a l’Espai Ermengol.