Aquest cap de setmana del 7 i 8 de maig tindrà lloc a Tremp la Fira Pallars Terra de Corder, un esdeveniment gastronòmic que vol posar en valor la carn de corder i reivindicar el paper essencial de la ramaderia extensiva a l’economia de la comarca. Tal com han explicat des de l’Ajuntament de Tremp, l’edició arrencarà el matí de dissabte amb una de les principals novetats de la fira: un esmorzar de girella amb cap i pota que cuinarà el xef Sergi de Meià, acompanyat d’altres cuiners trempolins. L’acte comptarà també amb la participació de professionals dels sectors vinculats a l’oví: el ramader i el carni, així com amb l’ambaixadora de l’edició, l’actriu catalana i presentadora de Catalunya Experience, Ivana Miño.
Durant la jornada de dissabte els visitants descobriran al mercat firal, a la Rambla doctor Pearson, una bona exposició de productes agroalimentaris i artesans, així com la primera Mostra de Formatges d’Ovella dels Pirineus. A més, podran gaudir d’un programa d’activitats divers i per a públics de totes les edats, amb propostes de tallers, cercaviles i jocs, entre altres.
Al vespre, amb l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (APAT), es recuperarà la Pallars Food Fest, que comptarà amb la participació de vint restauradors i productors de la comarca. El públic podrà escollir entre moltes tapes que es podran acompanyar amb els diferents vins i cerveses del Pallars. En aquesta ocasió, l’esdeveniment tindrà música en directe a càrrec del grup amb arrels trempolines The Groov&Sounds.
La jornada de diumenge tindrà com a activitat central el 7è dinar popular Pallars Terra de Corder, al qual està previst coure més de 30 corders. Durant el dia també hi ha previstes les activitats de la vuitena Trobada de Vehicles Clàssics i la projecció del documental “El no a l’ós” de Prod. LeChamps.
El punt final al certamen el posarà el ball de tarda a la plaça Catalunya, coorganitzat amb els Amics del Ball de Tremp. Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització d’aquest sector i d’altres vinculats a corder (la carnisseria i la restauració).