Més notícies

    La Vall de Boí fa lluir Santa Maria de Cardet amb una passarel·la i un mirador que permeten apropar-se a l’absis

    març 25, 2023

    El Pallars Jussà inicia una campanya de conscienciació ciutadana per incrementar el nivell de recollida selectiva

    març 25, 2023

    No ens enganyem

    març 25, 2023

    Què es podrà cultivar al Pallars amb el canvi climàtic?

    març 25, 2023

    Sant Serni de Cabó oferirà jornades de portes obertes per Setmana Santa

    març 25, 2023

    Una trentena de professionals sanitaris del Pirineu es formen per promoure hàbits saludables entre els pacients

    març 24, 2023
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La Vall de Boí fa lluir Santa Maria de Cardet amb una passarel·la i un mirador que permeten apropar-se a l’absis
    • El Pallars Jussà inicia una campanya de conscienciació ciutadana per incrementar el nivell de recollida selectiva
    • No ens enganyem
    • Què es podrà cultivar al Pallars amb el canvi climàtic?
    • Sant Serni de Cabó oferirà jornades de portes obertes per Setmana Santa
    • Una trentena de professionals sanitaris del Pirineu es formen per promoure hàbits saludables entre els pacients
    • Els millors pescadors de salmònids mosca en categoria masters competeixen al Pallars Sobirà
    • L’espai d’autocaravanes de Peramola entra en funcionament amb tots els serveis
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Demo
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El Pallars promou la cuina de bosc entre els seus restauradors
    Societat

    El Pallars promou la cuina de bosc entre els seus restauradors

    abril 27, 2022
    Formació sobre cuina de bosc al Pallars. / J.F.D.

    El programa Al teu gust, aliments del Pallars continua amb les formacions dedicades als restauradors del Pallars Jussà. Aquest dimarts s’ha fet un taller dedicat a la Cuina de Bosc, per tal d’aprofitar els recursos quilòmetre zero del territori. Es tracta d’un projecte que fa tres anys que es treballa conjuntament amb la Fundació Alicia.

    La tècnica de Promoció Econòmica de Tremp, des d’on es coordina el programa Al teu gust, Dolors Etxalar, explica que la iniciativa de la Cuina de bosc “se centra a recollir o recuperar plantes silvestres i utilitzar-les a la cuina, combinant-les amb els productes més tradicionals i sempre des de la perspectiva de km 0”.

    Per la seva banda, una de les participants, la restauradora Clàudia Gozzi, apunta que “és molt important saber d’on ve el producte, és un valor afegit que avui dia no es pot trobar a la ciutat”. En aquest sentit, afegeix que “el fet de venir aquí, poder anar pel camp i saber què estàs buscant i que cada planta tingui una aplicació és un valor afegit molt maco”.

    Justament, per tal d’elaborar el producte al taller s’ha fet una sortida de camp per recollir les plantes i un cop a la cuina s’ha improvisat diferents tipus de plats amb el que s’ha trobat.

    Formació sobre cuina de bosc al Pallars. / J.F.D.

    El restaurador i formador en aquest àmbit, Mariano Gonzalvo, apunta que “el que té de bo aquesta cuina és el fet de trobar producte i poder improvisar amb ell; com que és molt de temporada i està subjecte als canvis de la natura, mai trobes els mateixos gustos, textures ni edat de la planta i això fa que t’hagis d’acostumar”. Tot plegat, conclou, “és molt bo per a un cuiner, perquè li estimula la capacitat de pensar i d’adaptar-se”.

    Els organitzadors també remarquen que s’ha de potenciar la figura del recol·lector per ajudar que s’introdueixin aquests productes a la cuina, però s’ha de ser respectuós amb l’entorn i vigilar la forma d’agafar les plantes perquè sigui sostenible.

    En una primera fase de la iniciativa de Cuina de bosc es va treballar més la recerca de la tipologia de producte que s’utilitzava i quin es podia incloure i es van dissenyar receptes de la mà de la Fundació Alicia. Ara, mentrestant, s’està en la fase de divulgació dels plats elaborats. Algunes receptes es poden trobar ja al canal de Youtube Canal Girella i s’està valorant la possibilitat de fer un llibre de Cuina de Bosc.

    alimentació bosc cuina cuina de bosc gastronomia Pallars Societat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Una trentena de professionals sanitaris del Pirineu es formen per promoure hàbits saludables entre els pacients

    març 24, 2023

    L’espai d’autocaravanes de Peramola entra en funcionament amb tots els serveis

    març 24, 2023

    El Grup de Recerca de Cerdanya crea un nou cicle de conferències dedicat a la ciència

    març 24, 2023
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Vídeo del dia
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Demo
    Meteo
    La teva opinió importa

    El pròxim mes de maig tindran lloc les eleccions municipals. Tens previst anar a votar?
    197 Vots
    Vota
    Demo

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : info@pirineusdigital.cat
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook Twitter Instagram YouTube
    últimes notícies

    La Vall de Boí fa lluir Santa Maria de Cardet amb una passarel·la i un mirador que permeten apropar-se a l’absis

    març 25, 2023

    El Pallars Jussà inicia una campanya de conscienciació ciutadana per incrementar el nivell de recollida selectiva

    març 25, 2023

    Què es podrà cultivar al Pallars amb el canvi climàtic?

    març 25, 2023
    Publicacions més vistes

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20228.333

    Tres ferits, un d’ells greu, en un accident a la C-14 a Bassella

    febrer 5, 20235.727

    Els Mossos detenen dues persones per cultivar 193 plantes de marihuana en una casa de Boí

    febrer 14, 20232.668
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2023 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.