Aquest divendres i dissabte Sort ha tornat a acollir la Mostra de formatges artesans de Catalunya, que enguany ha arribat a la seva 10a edició, i ho ha fet amb una elevada afluència de públic. Segons han explicat els organitzadors, la impressió dels paradistes és que aquest any ha vingut més gent que en qualsevol dels anteriors. Tot i que no es disposen de xifres exactes per comptabilitzar-ho, la venda de tiquets de l’àrea de tast assenyala “una tendència a l’alça”.
La mostra ha estat organitzada per la formatgeria Tros de Sort, l’Ajuntament de Sort i l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA) i ha aplegat un total de 24 formatgeries procedents d’arreu de Catalunya. Al recinte central situat al parc del Riuet s’hi han pogut trobar fins a 80 varietats de productes, principalment formatges, la majoria de cabra i ovella però també de vaca i búfala.
Entre les activitats complementàries, ha destacat la projecció divendres al vespre del documental “L’Étivaz”, centrat en el sistema d’elaboració de formatges a alta muntanya conegut com “alpage”, propi de la zona dels Alps.
Des de l’organització es mostren satisfets pel resultat de la mostra i volen mantenir aquest format amb les mateixes proporcions per donar visibilitat als paradistes assistents.