L’Escola Agrària del Pallars ha organitzat aquest dijous una jornada tècnica sobre reptes de les empreses agroalimentàries de muntanya. Ha posat en debat seu el model productiu i les ha convidat a dir-hi la seva per fer front als reptes de futur de forma conjunta.
La cap de programes de l’Escola Agrària del Pallars, Mari Pau Montoro, ha explicat que “hem fet una taula rodona amb diverses empreses agroalimentàries del Pirineu que representen diversos sectors, com ara el càrnic, el làctic, els olis i les mels, per tal que exposessin quines són les seves principals necessitats i veure com des de l’escola podem donar resposta a la falta de personal qualificat per anar a treballar a aquestes empreses”.
Durant la jornada s’ha presentat també l’escola i la seva formació. Conjuntament amb el programa “Al teu gust aliments del Pallars”, associacions professionals i empreses del territori, treballen en una estratègia per a reforçar el sector agroalimentari, garantir l’equilibri territorial i fixar l’activitat econòmica.
La directora de l’Escola Agrària del Pallars, Alba Vila, ha insistit que “hem aprofitat la jornada per fer venir a tots els actius transformadors de l’àrea de muntanya per presentar-los l’oferta formativa i que ells puguin intervenir en la nostra proposta, que la puguin modificar”. A la vegada, explica, la trobada ha servit “per conèixer la seva opinió sobre com està la situació, quins problemes tenen i com els podem ajudar des de l’escola en matèria de formació”.
Dins de la formació reglada s’ofereix el curs “Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya”, que és una oferta parcial d’un cicle formatiu de grau superior de “Processos i qualitat en la indústria alimentària”. També s’oferta una formació contínua que és molt adaptable a les necessitats del sector.
Des de l’escola han destacat el gran potencial que el sector agroalimentari té al Pirineu i es vol ajudar a que aquest sector tiri endavant i tingui un relleu generacional.