Dins del cicle d’activitats ‘Biblioteques amb DO’, la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha acollit aquest dijous al vespre la xerrada ‘Varietats resistents al canvi climàtic’, a càrrec de Miguel Figini, especialista del món del vi i director de l’Espai del vi català. S’ha donat a conèixer la necessitat de recuperar i tractar varietats tradicionals de raïms que s’adaptin millor als nous canvis climàtics.
A més, s’ha exposat el Projecte VRIAACC: (Varietats Resistents i Adaptades al Canvi Climàtic) que proposa fer una selecció i millora de varietats tradicionals de Catalunya amb la cruïlla d’altres varietats més resistents a les malalties fúngiques com el míldiu i l’oïdi. Per altra banda s’ha posat en valor una altra de les iniciatives com és la de plantar vinyes en altituds majors per allargar els cicles de maduració del raïm i així no perdre l’expressió i la qualitat dels vins que s’elaboren amb aquests raïms.
L’acte ha acabat amb una degustació de vins dels cellers Castell d’Encús, El Vinyer i el celler Vila Corona, cellers que participen en el cicle de Biblioteques amb DO des de l’inici, ara fa deu anys.
L’activitat compta amb el patrocini del Servei de Biblioteques de la Generalitat i ha estat organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp alhora que compta amb la col·laboració del programa ‘Al teu gust, aliments del Pallars’, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.