L’Escola d’Hoteleria del Pallars, ubicada a l’institut de Sort, celebra durant aquests dies la segona edició de les Jornades professionals. Es tracta d’una iniciativa que va començar el centre docent el curs passat i on, durant aquesta setmana i alguns dies de la que ve, els alumnes participen en xerrades i tallers de la mà de professionals de l’hoteleria i l’alimentació de diversos sectors, la majoria vinculats al territori.
El cap de Departament de l’escola, Miquel Madrigal, explica que “les jornades ens serveixen per apropar l’escola als productors i viceversa, ja que el que ens interessa és treballar amb productors de la comarca, el més de KM0 possible, i crear sinergies positives entre cuiners, productors i agricultors per arribar a treballar tots junts en un futur”.
Aquestes jornades, doncs, són una forma perquè alumnes de l’escola i professionals del sector es coneguin i es fomentin les relacions laborals. Un dels productors que hi participa és Martí Peró, de Pollastres ecològics la Torre d’Erbull, que remarca que “l’hostaleria està cada cop més lligada a la posada en valor dels productors, al fet que els cuiners coneguin als productors, d’on surten els productes, com es crien i qui els cria perquè hi tingui confiança”. Així, ha emfatitzat que “al final, el que et dona qualitat és conèixer el productor, no tenir un segell o que al supermercat sigui molt bonic”.
Justament, aquest contacte ha servit perquè alguns alumnes de l’escola -i, previsiblement futurs cuiners professionals- coneguessin el seu producte. És el cas de l’André Fernández, que admet que “al productor dels pollastres no el coneixia de res i he vist que aquests tenen molta qualitat i que poden competir molt bé amb els grans productors”.
A banda dels Pollastres ecològics de la Torre d’Erbull, també prenen part a les jornades altres productors pallaresos com Cal Portalé, el celler Castell d’Encús i restauradors dels establiments de l’Hotel i el Cafè Pessets, la Fonda Farré, Lo Paller del Coc i el nou hotel Les Nous de Rialp. A més, també hi ha altres productors que venen de més lluny, com Torrons Fèlix d’Agramunt. Aquest dilluns, els alumnes també han comptat amb una classe pràctica amb Arnau París, guanyador de Masterchef 9 Espanya. Precisament, arran de les jornades del curs passat, alguns dels alumnes del cicle estan treballant amb restauradors del territori.